7 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην επαφή σας με τα Social Media!

Ωραία, ετοιμάσατε το site, τη σελίδα στο fb, τώρα τι ακολουθεί; Έχετε προετοιμαστεί για αυτό που πρέπει να ακολουθήσει; Σας παρουσιάζουμε έναν έξυπνο οδηγό που προτείνουμε να τηρήσετε. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά!

Ενημερώνετε καθημερινά το site σας. Για ποιο άλλο λόγο θα χρειαστεί κάποιος να το επισκεφτεί; Αυτό είναι η ταυτότητα της επιχείρησής σας και καλό είναι το blog να είναι ενημερωμένο με άρθρα που αφορούν την επιχείρησή σας ή προωθούν τα προϊόντα σας, προσφέροντας τη σχετική γνώση στους επισκέπτες.

Επικοινωνείτε σωστά με τους πελάτες/επισκέπτες του site. Με ποιο τρόπο θα το κάνετε; Αναπτύσσοντας τη διάδραση. Απαντώντας άμεσα σε σχόλια και μηνύματα, είτε αυτά αφορούν το site, είτε τις άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το ότι ποστάρετε δεν είναι αρκετό για να κτίσετε μια σωστή επικοινωνία. Επιδιώξτε το διάλογο, απαντάτε σε όλα τα σχόλια με ευγένεια, μην αφαιρείτε αρνητικά σχόλια αντίθετα υποστηρίξτε την άποψή σας, με ουδετερότητα.

Βάλτε τα newsletter στη ζωή σας! Για αρχή βρείτε τρόπους να αποκτήσετε τα email των επισκεπτών σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να χτίσετε μια σχέση σε βάθος χρόνου και να έχετε μια πιο άμεση επικοινωνία, ενημερώνοντας για καινούριες υπηρεσίες, προσφορές και ειδήσεις που τους αφορούν.

Προβάλετε τα προϊόντα και τη δουλειά σας και όχι τη δουλειά άλλων! Είναι πολύ καλό να αναδημοσιεύετε άρθρα άλλων με τη πηγή προέλευσης, αλλά όταν αυτό είναι το μοναδικό που στηρίζει την αρθρογραφία σας, τότε οι αναγνώστες σας θα στραφούν αλλού για την ενημέρωση που χρειάζονται και όχι σε σας. Δεν πρέπει το ποσοστό αυτό να ξεπερνά το 20% των δημοσιεύσεών σας. Αφιερώστε χρόνο για να υποστηρίξετε τα πρωτογενή άρθρα, γιατί αυτά θα δώσουν το στίγμα της δουλειάς ή της επιχείρησής σας. Φροντίστε αυτά τα άρθρα να σας «ζωγραφίζουν» δείχνοντας αυτό που θέλετε να δείξετε προς τα έξω. Να είστε αληθινοί, χωρίς να υπόσχεστε πράγματα που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε, εν ολίγοις να έχετε όρια!

Φροντίστε να προβάλετε τη δουλειά σας, χωρίς να κουράζετε! Ποιες είναι οι καλύτερες υπηρεσίες σας, ποιο είναι το δυνατό σας χαρτί; Υποστηρίξτε το, αλλά όχι με υπερβολή. Μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα, εάν επαναλαμβάνεστε διαρκώς. Μη κοινοποιείτε πολλά post την ημέρα, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να σας διαγράψει κάποιος και αυτό δεν το θέλετε καθόλου. Το προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι η βιτρίνα σας σε αρκετό κόσμο. Φροντίστε την!

Προώθηση με μέτρο και ουσία! Φροντίστε με μια σταθερή συχνότητα, να προωθείτε με τον καταλληλότερο τρόπο, ένα δείγμα της δουλειάς σας. Εκμεταλλευτείτε τις επί πληρωμή δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα, προβάλλοντας τις προσφορές, τους διαγωνισμούς, τα νέα της επιχείρησής σας.

Ενημερωθείτε για τη σχέση απόδοσης κέρδους από την χρήση των Social Media! Αυτό σημαίνει σε απλά Ελληνικά, ότι δεν πρέπει να βιάζεστε προκειμένου να εισπράξετε τα κέρδη της διαφημιστικής σας επένδυσης. Χρειάζεται χρόνος για δημιουργήσετε ένα κοινό που θα σας ακολουθεί, ίσως και μήνες. Αν δεν δείτε κατευθείαν το αποτέλεσμα, αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε κάνει κάποιο λάθος-μπορεί να συμβαίνει και αυτό, αλλά όχι απαραίτητα- σημαίνει μάλλον ότι δεν είστε ενημερωμένοι σωστά, για το τι να περιμένετε και πότε. Χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα.

Please follow and like us:
Scroll to top

Αφήστε στη παρακάτω φόρμα τα στοιχεία σας και

Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών

Τα σημεία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά

Υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων
First
Διαλέξτε την / τις υπηρεσίες